Treceți la conținutul principal

Postări

Negresa de post

Reteta mai intai pentru cei cu timpul sau rabdarea limitate: Pregatim ingrediente uscate intr-un castron mai maricel: 300 gr de faina 3 linguri de cacao un praf de sare 1 lingurita zdravana praf de copt se amesteca un picusor Intr-un ibric : 150 ml ulei 300 ml apa 150 gr zahar vanilie Pentru mai tarziu: 3-4 linguri cu dulceata, scortisoara, nuci, alune, coaja de lamaie sau portocale, ciocolata pentru topit sau zahar pudra sau nuca de cocos... Dulceata e cam obligatorie in rest e dupa gust, dupa ce ai, dupa muschii fiecaruia ! Deja am elucidat etapele. Se trece la balmajire. Din ibric se toarna din lichid, in timp ce se amesteca, :)))) peste ce am amestecat in castron. V-am spart cu fraza asta! La final venim cu dulceata si mai amestecam nitel, dupa care ii dam cu zdrang ce avem sau ce vrem. Pentru ca suntem aproape de Craciun eu am pus vanilie si scortisoara, niste alune si caju dulce sarat de la Lidl - cam o mana, cam atat mai aveam in punga. E bine sa fie pu

Tarta de post cu dovleac copt

 Reteta : 1. 2 căni de făină 2. 1 linguriță praf de copt 3. un praf de sare  Se amesteca  asa in dorul lenii. 4. o jumatate de cana de apa fierbinte  5.  o jumatate de cana de ulei.  (nu incercati sa amestecati ar fi degeaba :)) ) Apoi se adauga din amestecul uscat cate putin si se amesteca cu o lingura  (o spatula in cazul meu) .  Se lasă la odihna cam 1 ora. Acoperit. Va rezulta un aluat moale, foarte moale, usor de invartit cu lingura. Fara batai de cap, fara efort.     Se imparte in doua bucati, una mai mare si una mai mica. Se intinde cu sucitorul  cu ajutorul foilor de copt sau te ajuți cu foarte putina făină.    Dovleacul l-am copt si nefiind suficient de dulce (ochiu l-a vazut inainte sa ajunga pe limba aia de soacra) am hotarat sa bag o tarta si sa pastrez totusi si pentru halit in stilul smuls. Ursul a primit cu miere si nuci pecan, ma lasi!!!!! Cu nuci normale tusea ! Ei as, astea erau gata decojite.  Mie doar chioape .... ca sa nu contribuim la crester

croque en bouche

Raftul bunicii - bucuria de a lucra cu faina perfecta

 povestim despre faina  Raftul Bunicii

Bebe Bela

Chec de post cu nuca de cocos

notati - 12 decembrie - o noua editie Food Bloggers Conference

Asteptam cu drag noua conferinta editia de iarna 2017 .