Treceți la conținutul principal

Postări

Paste 2012

Pasca 2012

Tort inima pentru Ionut

O declaratie de dragoste din partea Cristinei pentru Ionut la a 28 aniversare

Tort cu trandafiri si viorele

trandafiri si flori de primavara

doar din miere si lapte praf simulare aranjament pe viitorul tort

Buturuga mentolata

Am folosit sirop de menta pentru parfumarea cremei  si imbogatirea gustului de ciocolata.S-a cerut bis! Am fost criticata : "prea putin!" Pozele au fost cumplit de greu de facut. Tava precum si glazura straluceau prea tare, pana la urma am reusit sa selectez cateva pentru "posteritate".

Croissanti de Romania - M-am jucat cu aluatul

 Am avut chef de cocareala si am trantit nistre croissanti umpluti cu dulceata de coaja de pepene, rahat si ciocolata si ca sa nu primesc comentarii  cativa i-am facut cu carnati. Sa va spun ca n-am citit termenul de gaarantie la drojdie? Da, asa am facut. Prea tarziu si din greseala am vazut ca expirase de aproape o luna! Chiar n-a avut nimic! Am facut maiaua direct in castron (economie la spalat de vase) Cat a crescut coca mea, am facut portie cvadrupla de briose si maclavaisul care-l folosesc la cozonac (amestec de untura, margarina si faina) pentru formarea straturilor. Am vazut o tehnica de impaturire pe care mi-am insusit-o, multumesc Laurei Laurentiu si-am experimentat-o ca doar vin sarbatorile. Si dupa vorba aceea "eu ti-am dat-o, ca s-o dai, nu sa vii cu ea in Rai" am pozat pas cu pas si m-am straduit, am adaugat dragoste, am innebunit blocul cu miros si ca de obicei pana la poza finala cu decor si simt artistic ... n-au mai fost... Am dat-o la frigider, doar pe