Treceți la conținutul principal

Postări

Bultz

ATENTIE! N-am mancat in viata mea si nici n-am vazut macar. Vic a venit din delegatie a povestit cu lux de amanunte ce a mancat, iar la final a zis: "mama, ai putea sa faci si tu?" Cum am luat-o ca pe o provocare nici macar n-am google-it. Ce-o fi asa o mare branza, mi-am zis?Azi cand "ne-am vorbitara" la telefon, si-a amintit ca am promis si mi-a dat si timp de executie, ca avea o foame si o pofta mare. Asa ca - la treaba! Am facut o mamaliga. Si-am intins-o in tava. Asa m-a dus capul. I-am bagat un strat de branza de oi, ca asta era prin dotare si pentru ca frigea prea tare am pus la gratar niste ... alea, alea.... le-am intors nitelus si mai apoi am pus si mingiutele la gratar, ca asa a zis Vic, ca avea dungi ca de gratar Am bagat repede doar cate 1 ou, n-am vrut eu sa fac cate 2 , le-am pus repede pe farfurie, am tras o poza, ca sa am sa compar daca intuitia sau descrierea lui Victor corespunde cu realitatea si gata! De la baieti am primit

Mucenici moldovenesti

Am pregatit ingredientele: faina 550g drojdie uscata 1 plic lapte 125 ml zahar 150 g ou 1 margarina 80g sare - un praf miere 2 linguri Pe foc am pus margarina la topit. Tot aici eu pun si zaharul ca sa se dizolve + mierea. Totul pana devine o licoare . In masina de paine am pus laptele rece si am venit repede cu licoarea din imagine. Una fierbinte, alta rece = temperatura care-mi trebuie. Pe Domnul Ou l-am batut ca pentru omleta si i-am facut cunostinta cu restul din cuva. Tanti Faina n-am cernut-o pentru ca a fost prea fitoasa azi. ( a se citi - n-am avut chef) si ultima din lista a venit si Coana Drojdia. Am ales programul de framantare si mi-am vazut de treaba, nu inainte de a va arata cam ce stie "sora" mea   Masina de Paine Desi n-aveam voie, am ridicat capacul sa fac o poza pentru voi, cele care aveti rabdare sa cititi, pentru ca in geam straluceste blitul. Asa arata cand s-a astamparat din prima tura de framantare. Si-am scos-o din masina Procesu

Tort Castel - Diplomat

 Aceasta reteta are o vechime foarte mare in portofoliul meu de retete si a imbracat diverse forme de finalizare. Cantitatile trebuiesc respectate cu sfintenie precum si modalitatea de preparare pentru un tort desavarsit. Este singura reteta unde imaginatia mea se joaca doar la design. Multumesc finei mele Mioara pentru reteta precum si pentru vremurile in care procuram smantana la sticla de lapte, vremuri in care nu exista la noi in tara smantana la cutie. Gustul pe care-l obtineam pe atunci - net diferit de cel de acum - oricum ramane o reteta de nota 10. Va garantez ca reteta a fost reusita din prima de orice incepatoare pe care am initiat-o. Reteta precum si ordinea de executie: 3 plicuri de gelatina se pun la hidratat in zeama unei cutii de compot de ananas, pentru 10-15 minute 1 litru de frisca se bate bine si se da la rece. Anansul + 2 portocale se taie bucatele mici, la acest capitol avem liberatea alegerii fructelor Pregatirea formei prin imbracarea in folie, punga, ha

Cannelloni by Carmen

Ca de obicei pana sa apuc sa fac poza de prezentare ... a disparut... n-are sens sa spun ca eu gandisem ca o sa avem si maine. Daca pozezi cand este produsul cald, nu iese o poza artistica, m-a invatat pe mine Adrian, cel care ma sfatuieste ce si cum sa fac sa iasa artistic. Multumiri Adriane! Dar eu chiar am o problema - nu apuc!  Sa revin la povestea din seara asta. Pentru ca au fost asa de dragalasi baietii mei si m-au coplesit cu martisoare si dragoste, m-am gandit sa-i astept cu ceva mai special. Reteta: - 600 g carne vita - 1 cutie ciuperci taiate - 150 g cascaval ras - 1 cutie rosii decojite - sare, piper, oregano, menta, busuioc, ulei masline - 1 pachet cannelloni (Monte Banato) Am pus la prajit carnea in putin ulei de masline si la foc mic, acoperita cu capac. Cand era aproape gata (si-a durat ca parca avea 100 de ani vaca) am adaugat ciupercile, rosiile si-am botezat-o cu mirodeniile pomenite. Le-am mai lasat sa colcaie nitel sub capac, sa se inrudeasca gusturile

Sa crezi, sa simti si sa-ti fie frica sa spui....

Mi-am iubit bunica ! Tot timpul a fost un exemplu pentru mine ! De cate ori o uram ca ma punea sa fac lucruri pana ieseau perfect tot de atatea ori, azi, ii multumesc. A fost o fiinta mica si fragila in aparenta, dar puternica si dura in realitate. Iti spunea intotdeauna ce gandea si niciodata ce ai fi dorit sa auzi! Nu exista sa puna mana pe ceva si sa nu termine, n-avea somn pana ce nu iesea perfect. Nu exista sa nu se priceapa la ceva, orice isi punea in minte infaptuia. Ma certa ca n-o sun mai des - si meritam - intotdeauna imi repeta ca o s-o gasesc moarta in casa, ca sa ma sperie. Eu ii spuneam ca nu doresc, dar daca are nevoie de mine eu voi sti! De cate ori n-o sunam, ca n-aveam timp, mereu, iar cand sunam obligata de ceva care nu stiu sa traduc nici azi - de ce - era in impas si avea nevoie de mine (in ultima perioada cand devenise mai neputincioasa, a trait 92 de ani).  Se implinesc 2 ani - pe 15 februarie -  de cand nu mai e printre noi.  Si acum pot spune, aici, und

Paine cu iaurt

300 gr faina 200 gr iaurt 1 lingurita de zahar 1lingurita de sare 20 gr unt topit 1 lingurita drojdie uscata Am facut cantitatea dubla la masina (masina mare) si pentru ca aveam doar 2 pahare de iaurt (300gr) am completat diferenta cu lapte si a iesit super ok la gust, cam densa in consistenta, n-am apucat sa fac poza ca a disparut aproape calda.