Treceți la conținutul principal

Soft French Bread Rolls

Soft French Bread Rolls -sursa Youtube


750 g făină
6 g sare
10 g drojdie uscată
35 g zahar
Se balmajesc toate acolo sa fix unde o sa se întâmple ce trebuie.
150 ml lapte călduț ( al meu fix din frigider)
180 ml apa călduță (aici am fost disciplinata)
2 ouă (direct de la frigider - cam stresant pt saraca drojdie, ce sa-i fac astea-s orele)
50 gr unt nici moale nici tare... lu asta i-am venit de hac taindu-l bucățele mici, mici
Se trântesc in ordine si cate putin.
Am hăituit bietul aluat cu mixerul. 
Si dupa l-am luat la iubit in maini. Negresa de pe youtube nu si-a bagat mâinile in aluat. Ea a uns un castron cu ulei. Eu Nu! A zis ca a lasat la crescut 1 ora. Eu numa'15 minute sa zic, adica pana m-am învârtit sa pun la loc alea, alea

                            Ea a împărțit la ochi in 12. Eu am cântărit ca-s balanță, puii mei!

 Se întinde fiecare si se ruleaza. Apoi ar trebui sa stea iar. N-am avut timp. Am închinat si-am zis :                                                                            Doamne ajuta!
                                                                Le-am uns cu ou batut.
                                                             si-au crescut direct in cuptor
Trebuia sa se coaca in 20 min la 180 grade. Gradele alea le-am setat dar au stat 30 minute ca deh ceva e cam ciudat la cuptorul meu sau poate pentru ca le-am bagat direct, habar n-am !  


Gata! Sunt buna ba nene ba sunt o belea!

Apropo făină mea Raftul bunicii a fost de 2 calități desi trebuia folosita din cea 000. Altă dovada cat e de buna! Si daca puteti vedea video - frigeeeee! 



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Croissant - usor si repede de facut

E prima oara cand incep direct cu reteta pentru ca stiu cat e de pretios timpul fiecaruia  iar povestea pentru cei care vor si povestea la sfarsit,  nu dezamagesc

Avem nevoie de: 600 gr faina (eu am utilizat Raftul Bunicii )  1,5 lingura drojdie uscata sau mai exact 1 pachetel si jumatate 6 linguri de zahar 390 ml lapte caldut 250 gr unt moale 1 lingurita sare ou si un pic de lapte pentru uns Sa trecem la treaba: in bolul mixerului am pus drojdia, zaharul si jumatate din cantitatea de lapte si m-am facut ca le uit pret de 10 minute Apoi am trantit toata faina, sarea si i-am dat bice. Apai bice i-am dat eu dar martoaga de mixer se impotrivea asa ca in loc sa pun cate un pic de lapte din ce ramasese de pus a trebuit sa-i dau sa bea tot odata. Doamne ce s-a chinuit! Am ramas total nesimtitoare privind doar coca si mirandu-ma ce stil de framantat . L-am iertat pana la urma cam dupa 10 minute si i-am dat pace! Am acoperit cu folie alimentara bolul si l-am varat in cuptor ca sa nu fiu tent…

Glazura stralucitoare colorata

Nu  stiu sa va spun de cati ani caut o reteta pentru o glazura stralucitoare pe care sa o pot colora dupa cum vor muschii mei. Toate incercarile s-au soldat cu "ntz, ntz, ntz... mai caut!" Si de la o reteta scrisa de o fata draguta din Grupul dulce de pe FB amestecat cu niste explicatii dintr-un link din care am inteles si eu cat am putut ca "ablar, nenea, ablar si adaugar si amestecar..." (daca ma uitam la telenovele poate intelegar mai multo) - vedeti si voi - am reusit sa fac glazura pe care trebuie sa o explic pe indelete si s-o las posteritatii si pentru ca am promis ca ma invrednicesc s-o scriu . Hai sa va pupe mama pe toti si sa incep sa explic ce am facut eu si pentru cat ajunge si cum se mentine... bla, bla-uri de acestea pe care majoritatea nu le scriu

Cantitati;
50 ml apa
100 g zahar
100 g glucoza
65 ml lapte condensat
100 g ciocolata alba
6 g gelatina dizolvata in 36 ml apa
Am pus intr-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar tos si o tableta de 100 g g…