Soft French Bread Rolls -sursa Youtube
750 g făină
6 g sare
10 g drojdie uscată
35 g zahar
Se balmajesc toate acolo sa fix unde o sa se întâmple ce
trebuie.
150 ml lapte călduț ( al meu fix din frigider)
180 ml apa călduță (aici am fost disciplinata)
2 ouă (direct de la frigider - cam stresant pt saraca
drojdie, ce sa-i fac astea-s orele)
50 gr unt nici moale nici tare... lu asta i-am venit de hac
taindu-l bucățele mici, mici
Se trântesc in ordine si cate putin.
Am hăituit bietul aluat cu mixerul.
Si dupa l-am luat la iubit in maini. Negresa de pe youtube nu si-a bagat mâinile in aluat. Ea a uns un castron cu ulei. Eu Nu! A zis ca a lasat la crescut 1 ora. Eu numa'15 minute sa zic, adica pana m-am învârtit sa pun la loc alea, alea
Ea a împărțit la ochi in 12. Eu am cântărit ca-s balanță, puii mei!
Se întinde fiecare si se ruleaza. Apoi ar trebui sa stea iar. N-am avut timp. Am închinat si-am zis : Doamne ajuta!
Le-am uns cu ou batut.
si-au crescut direct in cuptor
.
Trebuia sa se coaca in 20
min la 180 grade. Gradele alea le-am setat dar au stat 30 minute ca deh ceva e
cam ciudat la cuptorul meu sau poate pentru ca le-am bagat direct, habar n-am !
Gata! Sunt buna ba nene ba sunt o belea!
Apropo făină mea Raftul bunicii a fost de 2 calități desi
trebuia folosita din cea 000. Altă dovada cat e de buna! Si daca puteti vedea video - frigeeeee!
Comentarii